Ambachten en hobby’s

Koord voor ambachten en hobby’s

Koord is een veelgebruikt materiaal bij hobby’s.
De meest voorkomende zijn:

Macramé touw

Koord wordt gebruikt in macramé-projecten. Deze knooptechniekk is populair bij jong en oud.  om prachtige wandhangers, plantenhangers, en zelfs sieraden te maken. Verschillende knooptechnieken kunnen worden toegepast om complexe ontwerpen te creëren.   Bekijk macramé touw in diverse kleuren en maten. Deze aanbieder heeft ook een blog waar je diverse knopen kunt leren.

Sieraden maken

Dun koord wordt gebruikt bij het maken van allerlei soorten sieraden, zoals armbanden, kettingen en enkelbandjes. Het kan worden gecombineerd met kralen, bedels en andere decoratieve elementen om unieke stukken te creëren. Sieradenkoord moet sterk zijn en flexibel. Er zijn ook elastische uitvoeringen, waarbij je geen sluiting nodig hebt om deze om de pols te dragen.

Dromenvangers

Koord kan worden gebruikt in verschillende knutselprojecten, zoals het maken van  dromenvangers. Je kunt het gebruiken om deze op te hangen, maar ook de ronde ring kan hiermee worden afgewerkt. Alhoewel hiervoor lint een goedkopere oplossing is.

Weven en vlechten

Koord leent zich prima om mee te vlechten. Met de juiste technieken, die online te vinden zijn, maak je manden, tassen, tapijten en zelfs kledingstukken. Maak gebruik van de verschillende vlechttechnieken om verschillende texturen en patronen te creëren.

Quilten en patchwork

Koord kan worden gebruikt om accentranden rond quilts en patchworkstukken te maken. Door te spelen met kleur en de diameter van het koord zorg je voor een opvallend eindresultaat. Bevestigen kan door koord met een naairand te gebruiken, dit is een band die hieraan bevestigd wordt tijdens de productie. flarden genaaid met de hand of met de naaimachine om interessante details toe te voegen aan textielprojecten.

Ambachtelijke decoraties

Koord kan worden gebruikt voor het maken van decoratieve elementen zoals kwastjes, franjes, pompons en kwastjes. Deze kunnen worden toegevoegd aan kussens, gordijnen, kleding en andere ambachtelijke projecten om ze op te fleuren. Let op dat je hiervoor een uitvoering kiest die je kunt kammen.